ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μέγεθος κειμένου + / -
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΪΟΥ 2014 - 10:55

Συνέντευξη Δημήτρη Γούτα

«Η SKODA Ξάνθη για εμένα είναι μέρος της ζωής μου και κυριολεκτικά οικογένειά μου. Είμαι εδώ από τα 14 και χάρη στην φροντίδα των ανθρώπων της ομάδας δεν ένοιωσα ποτέ δύσκολα όντας μακριά από την βιολογική μου οικογένεια» τονίζει στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Super League o Δημήτρης Γούτας. Ο αμυντικός της SKODA Ξάνθης αναφέρεται στις ακαδημίες της ΠΑΕ που έχουν αναδείξει αρκετούς ποδοσφαιριστές λέγοντας πως: «θα μου επιτρέψετε να πω ότι η ομάδα μου πρωτοστατεί σε αυτόν τον τομέα», ενώ όσο αφορά τον αντίπαλο στον αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία τονίζει πως: «Αν είμαστε αυτοί που πρέπει ο αντίπαλος είναι αδιάφορος». Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

Ερώτηση από τον Γιώργο Τσακιρίδη

Το Ιούνιο δίνετε έναν από τους πιο καθοριστικούς αγώνες της ιστορίας σας. Υπάρχει άγχος για το συγκεκριμένο παιχνίδι; Πως το αντιμετωπίζετε;

Το γεγονός πως η ομάδα έχει μπροστά της έναν τόσο καθοριστικό αγώνα σίγουρα προσθέτει λίγο άγχος σε αυτό που πάντα υπάρχει, είναι λογικό και θεμιτό. Το βασικό όμως είναι ότι η σημασία του αγώνα μας κρατάει σε προσήλωση και μας οπλίζει με πείσμα και πάθος να πετύχουμε τον ένα και μοναδικό στόχο. Δουλεύουμε στην ένταση που πρέπει και ορίζουν οι προπονητές μας με σκοπό να είμαστε 100% έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα.

 

Ερώτηση από τον Γιάννη Πανάκη

Υπάρχει προτίμηση όσο αφορά στον αντίπαλο;

Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ασχολείσαι με το ποιός είναι ο αντίπαλος αλλά με το πως θα είσαι εσύ (δηλαδή εμείς ως ομάδα) εκείνη την ημέρα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει ο αντίπαλος είναι αδιάφορος.

 

Ερώτηση από τον Κώστα Λίντσο

Σας έχει επηρεάσει ο  τραυματισμός του Σολάρι ο οποίος θα χάσει τον αγώνα μπαράζ;

Παρόλο που είναι σημαντική απουσία, οι ομάδες δεν πρέπει να στηρίζονται σε έναν παίχτη. άλλωστε για αυτό λέγεται και ΟΜΑΔΑ. Όποιος κληθεί από τον προπονητή να καλύψει την απουσία του αλλά και όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τις λύσεις που απαιτεί ο συγκεκριμένος αγώνας

 

Ερώτηση από τον Κώστα Ζιαγλιαβό

Τι σημαίνει Skoda Ξάνθη για σένα;

Η Skoda Ξάνθη για εμένα είναι μέρος της ζωής μου και κυριολεκτικά οικογένεια μου. Είμαι εδώ από τα 14 και χάρη στην φροντίδα των ανθρώπων της ομάδας δεν ένοιωσα ποτέ δύσκολα όντας μακριά από την βιολογική μου οικογένεια. Εδώ εξελίχθηκα και βελτιώθηκα χάρη στην πληρότητα των συνθηκών εργασίας που προσφέρει η ομάδα και το γεγονός πως αγωνίζομαι ως επαγγελματίας στον σύλλογο είναι πολύ σημαντικό μια και ήταν ο στόχος μου από την 1η ημέρα που βρέθηκα εδώ.

 

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου με την φανέλα της Skoda Ξάνθης;

Καλύτερη στιγμή η Ευρωπαϊκή συμμετοχή, χωρίς καμία αμφιβολία και χειρότερη η τωρινή που καλούμαστε να βγάλουμε την ομάδα από την δύσκολη θέση που και εμείς φέρουμε μερίδιο ευθύνης.

 

Ερώτηση από τον Λευτέρη Κασαπίδη

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους της Skoda Ξάνθης;

Για τον κόσμο της Ξάνθης μόνο πολλά ευχαριστώ για την υποστήριξη και την συμπαράσταση κάθε σεζόν και σίγουρα ιδιαίτερη μνεία για την ατμόσφαιρα στον κρίσιμο αγώνα με τον ΠΑΟ. Κάθε ποδοσφαιριστής και εγώ από την πλευρά μου τους παρακαλώ να είναι πάντα κοντά στην ομάδα με κόσμιο τρόπο και με υποστήριξη στα δύσκολα και στα εύκολα

Η Skoda Ξάνθη είναι από τις ομάδες που ανέκαθεν αναδείκνυαν και προωθούσαν νέους ποδοσφαιριστές. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα η ομάδα Κ17 κατέκτησε το πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι οι ακαδημίες είναι το Α και το Ω για μια υγιή ομάδα;

Είμαι πεπεισμένος πως μόνο οι ομάδες που επενδύουν στις ακαδημίες τους και επιδιώκουν την παραγωγή ποδοσφαιριστών μέσα από αυτές έχουν μέλλον. Είτε αγωνιστικά, είτε ως καλή φήμη, είτε εμπορικά να το δει κανείς αυτό είναι το μέλλον..Δεν είναι γεγονός πως βλέποντας στις μεγάλες ομάδες κάποιον πολύ καλό παίχτη όλοι ρωτάνε: "από πού ξεκίνησε ο τάδε;" Τεράστιο θέμα οι ακαδημίες και θα μου επιτρέψετε να πω ότι η ομάδα μου πρωτοστατεί σε αυτόν τον τομέα.

 

Ερώτηση από τον Αλέξανδρο Βουλγάρη

Είχες όνειρο από παιδί να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;

Δεν μπορώ να προσδιορίσω την ακριβή χρονική στιγμή που το να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έγινε το όνειρο μου, πάντως ήταν πολύ νωρίς. Το σίγουρο είναι ότι ήταν ο στόχος μου από την 1η ημέρα που βρέθηκα στις ακαδημίες της Ξάνθης. Όταν έγινε αυτό ένοιωσα μια απίστευτη χαρά, παρόμοια με αυτήν που νοιώθω όταν παίζω ποδόσφαιρο..

 

Ερώτηση από τον Γιάννη Καρτάλη

Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει μια φήμη που σε θέλει να είσαι πολύ κοντά σε μια μεταγραφή στην ΑΕK. Ισχύει κάτι τέτοιο; Είχε ακουστεί επίσης το όνομά σου το καλοκαίρι και για άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας. Αν το ενδιαφέρον αυτό γίνει πράξη και έρθει κάποια μεταγραφική πρόταση θα έκανες το βήμα παραπάνω αυτή τη στιγμή;

Καταρχήν εγώ δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά  και  ακόμα και αν υπήρχε κάτι είναι θέματα που τα χειρίζεται ο μάνατζερ μου ο κ. Γλυκός. Ανήκω στην Skoda Ξάνθη άλλωστε με συμβόλαιο που δεν λήγει και όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να μιλήσει με την διοίκηση της ομάδας πρώτα από όλους. Κάθε ενδιαφέρον πάντως αν υπάρχει με τιμά και στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις..δεν σας κρύβω όμως ότι θέλω να ζήσω την εμπειρία του εξωτερικού, σε μια χώρα και ομάδα που θα εξελιχθώ και αναδειχθώ ακόμα περισσότερο ώστε να ωφεληθεί και η Ξάνθη αλλά και εγώ.

 

Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Στον ελεύθερο χρόνο μου προσπαθώ να περνώ καλά με τους φίλους μου, βλέπω ταινίες και ξεκουράζομαι στην όμορφη πόλη μας που έχει πολλά να προσφέρει σε κάθε άνθρωπο.

ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΤΑ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΑΓΚΛΙΑΒΟΣ

Σχετικές Φωτογραφίες

Created by whitehat. Powered by Galanis Sports Data

Rendered at: 2019-03-21 18:34:17