ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μέγεθος κειμένου + / -
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΜΑΪΟΥ 2014 - 11:08

Συνέντευξη Μάρκου Βελλίδη

«Η απόφασή μου να αγωνιστώ στον ΠΑΣ ήταν απόλυτα σωστή και με δικαίωσε» τονίζει στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Super League ο Μάρκος Βελλίδης. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρεται στην  παραμονή του στην ομάδα των Ιωαννίνων λέγοντας πως: «Θα ήταν μεγάλη μου χαρά και θα συμβάδιζε με τους κοινούς μας στόχους», ενώ ερωτηθείς για το πώς θα ήθελε να δει τα παιδιά του απαντάει ότι: «Το σίγουρο είναι πως θα τα μυήσω στον αθλητισμό,  διότι μόνο θετικά πράγματα έχουν να κερδίσουν μέσα από την διαδικασία. Ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό για τις νεαρές ηλικίες και βοηθά σημαντικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού». Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

Πως κρίνεις την φετινή σας αγωνιστική παρουσία;

Η χρονιά μας σίγουρα είχε σκαμπανεβάσματα,  αλλά βλέποντας την τελική βαθμολογία μας θα μπορούσαμε, εάν είμαστε πιο προσεκτικοί να είχαμε τερματίσει και στην 6η θέση.  Σίγουρα όμως είμαστε ευχαριστημένοι, διότι η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια ήταν ανταγωνιστική.

 

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα για αρκετά χρόνια;

Θα ήταν μεγάλη μου χαρά και θα συμβάδιζε με τους κοινούς μας στόχους.

 

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση και να αγωνιστείς στον ΠΑΣ Γιάννινα;

Σίγουρα το σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε ο Πρόεδρος, αλλά και το ότι στην ομάδα  υπάρχουν εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές με στόχους,  κάτι που  θα βοηθούσε και μένα στην εξέλιξη της καριέρας μου. Η απόφασή μου να αγωνιστώ στον ΠΑΣ ήταν απόλυτα σωστή και με δικαίωσε.

 

Από τους παίκτες που έχεις αντιμετωπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ποιόν έχεις ξεχωρίσει και γιατί;

Μπορεί πλέον να μην αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορώ να αφήσω εκτός έναν σημαντικό αθλητή που πραγματικά μ’ έχει δυσκολέψει σε κάθε αγώνα που τον αντιμετώπιζα.  Αυτός είναι ο Κώστας Μήτρογλου.  Έχει πολλούς τρόπους να κινείται έξυπνα και να γίνεται απειλητικός προς κάθε τερματοφύλακα.

 

Ερώτηση από τον Βασίλη Τσακιρίδη

Πόσο σημαντικό είναι το ύψος για έναν τερματοφύλακα;

Το ύψος παίζει ρόλο, αλλά  το κυριότερο είναι η ψυχή και η πίστη.  Αυτά,  σε συνδυασμό με  πολύ σκληρή δουλειά,  είναι τα σημαντικότερα που πρέπει να διακρίνουν ένα τερματοφύλακα.

 

Ερώτηση από τον Γιώργο Καραηλιο

Ο τερματοφύλακας θεωρείται η πιο δύσκολη θέση, γιατί ένα λάθος μπορεί να «καταδικάσει» την ομάδα. Πως το αντιμετωπίζεις;

Η συγκέντρωση του τερματοφύλακα πρέπει να είναι υψηλή, σε όλη  την διάρκεια του αγώνα γιατί  ένα λάθος μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα του.  Πρέπει επίσης συνεχώς  να έχει θετική σκέψη ώστε  αν κάτι πάει στραβά  να μπορεί να  το ξεπεράσει αμέσως. Αυτή είναι η καλύτερη αντιμετώπιση.


Ποιους ξεχωρίζεις στην Ελλάδα στη θέση του τερματοφύλακα και ποιους σε διεθνές επίπεδο και γιατί;

Στην Ελλάδα, τον Αντώνη Νικοπολίδη,  για την ευστροφία του και τον τρόπο που συμπεριφερόταν σε  κάθε στιγμή σε όλη την διάρκεια του  αγώνα. Σε διεθνές επίπεδο τον Ίκερ Κασίγιας,  ο οποίος εδώ και μια δεκαετία διατηρείται στους κορυφαίους  τερματοφύλακες.


Ποια είναι η πιο σημαντική απόκρουση που έχεις κάνει και γιατί;

Δεν θα ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη,  αλλά θα αναφερθώ στον φετινό εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό,  διότι  αυτός ο αγώνας, εκτός από πολύ σημαντικός,  όσον αφορά το όνομα του αντιπάλου, ήταν και  μεγάλης βαθμολογικής σημασίας.  Κρατώντας ανέπαφη την εστία μου, η ομάδα πανηγύρισε μια ιστορική νίκη και παράλληλα εξασφάλισε την  παρουσία της,  για τέταρτη συνεχόμενη   χρονιά, στην Super League .


Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Όπως έχω δηλώσει οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς ομάδας.  Όσο πιο ψηλά βρίσκεται η ομάδα μου,  τόσο σημαντικό είναι και για μένα.


Ερώτηση από την  Όλγα Καρδακάρη

Πως ονειρεύεσαι να δεις τα παιδιά σου;  Θα ήθελες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Θα ήθελα να μ’ αξιώσει ο Θεός να κάνω οικογένεια και οι επιλογές στη ζωή τους θα είναι δικές τους και από μένα απόλυτα σεβαστές. Το σίγουρο είναι πως θα τα μυήσω στον αθλητισμό,  διότι μόνο θετικά πράγματα έχουν να κερδίσουν μέσα από την διαδικασία. Ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό για τις νεαρές ηλικίες και βοηθά σημαντικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού.

 

ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΕΛΛΙΔΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η κα. ΟΛΓΑ ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ.

Σχετικές Φωτογραφίες

Created by whitehat. Powered by Galanis Sports Data

Rendered at: 2019-03-21 18:38:20